neděle 9. března 2014

Poplatky

Poté, co jsem si ublížil, strávil jsem v nemocnici tři dny. Moje žena o den víc.
Dohromady sedm dní.
Ještě přednedávnem by nás tahle legrace stála 700,-, teď jsme neplatili nic. Zrovna dneska jsem narazil na zprávu, jak vláda proplatí nemocnicím ušlé poplatky a kolik to bude.
Nechápu, proč jako první zrušili ten nejlogičtější ze všech poplatků. V té nemocnici mě krmili (dobře, první půlden ne, to jsem nic nesměl), postel jsem měl povlečenou, několik kousků prádla mi vyměňovali. I andělíčka jsem dostal. Žena na tom byla podobně. 100 Kč za jeden den mi přijde jako přiměřená částka, když jsem doma, projím víc.
Zato ostatní poplatky se platí dál. Za recept, za vyšetření, i za pohotovost. Za ty recepty a za pohotovost bych to bral. Tam to určitý smysl má, ale proč platit za opakované kontroly, to nevím. Možná by stačilo platit jen tu první návštěvu, ať už u praktika, rovnou u specialisty nebo na pohotovosti, ty které jsou na žádanku nebo na pozvání, už by mohly být zdarma. V mém případě by to obnášelo těch prvních 90,-, těch dalších zatím 2*60,- bych ušetřil. Nejde mi ani tak o ty peníze, jako o to otravování se s automatem na placení, který v tom špitále mají.
Nějak mi to hlava nebere.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud chcete přidat neanonymní komentář a nemáte vhodný účet, v poli Komentovat jako vyberte profil Název/Adresa URL a vyplňte svůj oblíbený nick. Některé prohlížeče si toto nastavení dokáží i zapamatovat.