pondělí 23. dubna 2018

Jezděte MHD

Tak nám léta radí, abychom jezdili po Praze MHD, jak to stojí za to.

Není to špatné, kdyby se nám to nepokoušeli pokazit, co to jen jde.
Už před lety jsem se naučil jezdit do práce přes Florenc. Autobusem je tam člověk ze Žižkova za chvilku. Ovšem to musí takový autobus jet. Teď až do konce podzimu nepojedou, protože překopali Husitskou. Oklikovatá cesta autobusem je o moc pomalejší, jen podle jízdního řádo o deset minut, ale věřte tomu, když ten autobus se musí prorvat Seifertovou.
Tak jezdím tramvají na I.P.Pavlova. Je to o něco zdlouhavější, ale ještě to jde. Když přijede 16, jedu s ní, když 11 tak taky. Ale pozor, chystají se rozkopat koleje na Vinohradské kolem Želivského. Jestli přestane jezdit tramvaj tudy, moc optimisticky to nevidím.
Zbývající možnosti
  • Tramvají na Hlavní nádraží - pomalé přetíženou Seifertovou, přestup Sherwoodem je daleko.
  • Autobusem na Floru - to by možná šlo, je to s dalším přestupem, ale to by ten přestup musel fungovat, přestup na Muzeu je zavřený. Trasa Flora - Můstek - Muzeum mě nenadchává.
  • Autobusem 136 na Bělocerkevskou a odtamtud 124 - to je nepěkně zdlouhavé.
Ta standardní trasa trvá tak asi půl hodiny. Ta současná zhruba tři čtvrtě. U těch náhradních za náhradní mi to vychází, že by to mohlo být skoro na hodinu. Kde se mohu na magistrátu přihlásit, aby mi vrátili pět hodin života týdně?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud chcete přidat neanonymní komentář a nemáte vhodný účet, v poli Komentovat jako vyberte profil Název/Adresa URL a vyplňte svůj oblíbený nick. Některé prohlížeče si toto nastavení dokáží i zapamatovat.