neděle 20. května 2018

Tradice

Tradice se mají dodržovat. Třeba květnová návštěva v Průhonicích.

 Poprvé jsme byli v Průhonicích ještě za studií a shodou okolností 9.května, tedy ve státní svátek. Nepodaří se to každý rok, někdy vynecháme. Letos po těch mnoha letech nám to zase vyšlo na svátek, jenom ten letošní se už slaví osmého.
Jaro v Průhonicích je vždycky prima. Kvetou rhododendrony a spousta jiných kytek. Bohužel na to už přišla spousta lidí, takže se to projevilo už na parkovišťátku mezi parkem a oborou, kde je normálně spousta místa, ale tentokrát jsme ukradli poslední volné místo.
Jak je vidět, tak je možné v parku, teda v tomhle případě v oboře na Labešce, narazit i na zajímavou zvěř. Tady to byla želva, co se slunila na kládě.
Výlet se opravdu podařil.
Víc fotek je v albu.

 Další výlet za rhododendrony jsme uskutečnili za pár dní do Štiřína.
To je vlastně jen o kousek dál.
Park tam mají pěkný, ale bohužel většinu z něj zabírá golfové hřiště. Tak jsme si aspoň prošli tu přístupnou část a dali si tam oběd.
Ovšem potom jsme se ještě vydali za studánkami. Ty jsou jen o kousek výš v lese a stáli za těch pár kroků navíc. Je jich tam asi sedm, některé opravdu monumentální, třeba Dinka, některé obyčejnější, ale všechny pěkné.
Fotky jsou opět v albu. I se zámeckým parkem

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud chcete přidat neanonymní komentář a nemáte vhodný účet, v poli Komentovat jako vyberte profil Název/Adresa URL a vyplňte svůj oblíbený nick. Některé prohlížeče si toto nastavení dokáží i zapamatovat.