pondělí 20. března 2023

Bledulová louka

 Po dlouhé době jsme opět jednou vyrazili do přírody.

Dlouho jsme přemýšleli, kam vyrazit. Nápadů bylo dost, ale nakonec jsme se rozhodli pro bledule. Velkou část bledulových lokalit už jsme navštívili, některé jsou hodně proslavené a tím pádem je to tam jako na Václaváku. Pak jsme našli nějaké na Moravě, to je pro změnu daleko. Ale pak jsme se dočetli o jedné kousek od Kladna, a ta nás zlákala.
Počasí je sice poněkud aprílové, ale i to se nakonec povedlo. Napřed bylo docela hezky, ale jak jsme se blížili na místo, tak se zatáho a začalo pršet.Vydrželi jsme, nevrátili se a vyplatilo se. Postupně pršet přestalo a sluníčko sice nevylezlo, ale bylo příjmeně a dalo se hezky procházet.

Na místě nás překvapilo, kolik tam bylo aut. Asi je to místo docela známé aspoň v blízkém okolí.
Kousek od místa, kde jsme zaparkovali jsme zabočili vedle cesty na úzkou pěšinku, která přecházela do louky a v ďolíku se před námi objevily velké husté trsy bledulí.
Ta hlaví oblast, kde bledule rostou je obehnaná plůtkem, aby návštěvníci do kytek nešlapali. Ale příroda se na nějaké podobné omezení neohlíží, takže bledule jsou všude kolem. Jsou tam místa, kde je docela problém se všem kytičkám vyhnout.
Obešli jsme celé misto, až kam to šlo, prohlédli si i mistní potůček a zase se vrálili.

Původně jsme měli v plánu ještě vyrazit do kladenského bazénu, ale zasekli jsme se v hospodě a pak vyrazili k domovu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud chcete přidat neanonymní komentář a nemáte vhodný účet, v poli Komentovat jako vyberte profil Název/Adresa URL a vyplňte svůj oblíbený nick. Některé prohlížeče si toto nastavení dokáží i zapamatovat.