pondělí 13. května 2013

Marathon

V neděli jsme se rozhodli zopakovat si výlet do tisového lesa. Poprvé jsme tam byli na podzim, chtěli jsme si ho prohlédnout i na jaře.


Navigace u marathonu

Při odjezdu mi nedošlo, že se přes centrum Prahy ženou běžci. Takže jsem nastavil navigaci a tradá nejkratší cestou. Šlo to hezky až ke Karláku, kde mi došlo, že tudy cesta nepovede. Takže dolů do Podskalí, ale tam taky zavřeno. Zpátky k magistrále a zkusíme to přes Barrandov.
Kdo to nevydržel, byla navigace. Setrvale se nás pokoušela přesvědčit, že se máme otočit, vrátit do centra a jet tou správnou cestou.
Dokonce v barandovském kopci trucovala natolik, že trvrdila, že žádná cesta není. Kecala, za pět minut už se jí to povedlo vymyslet a dovedla nás až do cíle.

Temný ponurý les

Namístě už jsme nebloudili, les jsme našli napoprvé, i ty části, kde rostou samé tisy. Ten les je takový temnější, v podrostu nic neroste, komu by se také chtělo růst v jedovaté hrabance. Nebyl ani zdaleka tak ponurý, jako když jsme se tam byli podívat o dušičkách.
Navíc na jeho okrajích jsou nádherné kontrasty mezi tmavou částí pod tisy a zeleným lesem vůkol.
Prošli jsem si to docela pořádně, bylo tam všude moc pěkně. Dokonce v jedné části na hřebenu kopce bylo cítit jezevce nebo nějaké podobné zvíře.

Pyl

Už když jsme šli k lesu, zjistili jsme, že máme žluté boty a spodky nohavic. Když jsme se vraceli zpět, měli už jsme žluté úplně všechno. Boty, kalhoty, oblečení.
Po návratu dolů do vesnice jsem se otočil a nad loukou, kterou jsme před chvíli přešli se převalovala žlutá mlha.
Hned, jak jsme přijeli domů, vrhali jsme oblečení do pračky. Boty vyžadovaly zvláštní péči.


2 komentáře:

  1. Navigace je krásná hračka.
    Ale my, staří kocouři se řídíme instinktem, v nejhorším případě papírovou mapou. Jednak se u ní nikdy nevybijí baterky a jednak s je s ní větší sranda. Tedy legrace, jak se říká mezi slušnými lidmi. Navigaci a lidem, kteří mě, nežádáni, navigují prostě nevěřím.

    OdpovědětVymazat
  2. Já se řídil instinktem, dokud jsem nepřišel na to, že mi po tmě v cizích městech (Teplice, Drážďany) nefunguje.
    My to jinak střídáme. Mně ta neosobní paní taky irituje.

    OdpovědětVymazat

Pokud chcete přidat neanonymní komentář a nemáte vhodný účet, v poli Komentovat jako vyberte profil Název/Adresa URL a vyplňte svůj oblíbený nick. Některé prohlížeče si toto nastavení dokáží i zapamatovat.