středa 10. prosince 2014

Elektronická evidence

Tak se nám teď chystají zavést elektronickou evidenci. Těm, kdo to vymysleli, těm kdo to prosazují, těm, co je volili a těm, co se jim ta představa líbí, bych přál, aby si toho mohli užít naplno.

Mám takovou naprosto konkrétní představu. Když evidence, tak evidence. Když tržeb v hotovosti, tak všech. Tedy i poplatků za veřejné záchodky. Tady si úplně barvitě představuji všechny tu poctivé, co jim nejde o nic jiného, než aby se zabránilo daňovým únikům a odstranila tak neférová výhoda těch nepoctivých, jak dobíhají na poslední chvíli k té místnůstce někde na nádraží nebo v metru. Chtěli by dovnitř, jenže požadavek je nekompromisní - platí se předem a tržba 5 Kč musí být online zaevidovaná, jinak by vznikl ten daňový únik. Spojení nic moc, server ministerstva je přetížený, tiskárna se zasekla...
Jenomže na ty nadšené eurosvazáky a anohujery to omezit nejde. Když už to jednou dopadne, tak na nás na všechny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud chcete přidat neanonymní komentář a nemáte vhodný účet, v poli Komentovat jako vyberte profil Název/Adresa URL a vyplňte svůj oblíbený nick. Některé prohlížeče si toto nastavení dokáží i zapamatovat.