pondělí 2. ledna 2012

Práce kvapná

Tak jsem se dnes dočetl o výpadku systému na občanské průkazy. Plánovaném. Ovšem pak to vypadlo ještě jednou. Neplánovaně.

"Bylo nutné provést drobnou úpravu aplikace a poté restartovat systém. S tím byl spojen v 11 hodin čtyřminutový výpadek. Všechny obce o něm byly s předstihem informovány. Kromě toho došlo k neplánovanému výpadku od 12:30 do 12:59. Ten souvisel s přetížením na straně centrálního systému správních evidencí,"
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/urady-zacaly-vydavat-elektronicke-obcanky-system-kolaboval-plb-/domaci.aspx?c=A120102_134035_domaci_hv

Já teď přemýšlím. Kdyby ten plánovaný výpadek netrval jenom 4 minuty, jestli by ten druhý tak byl na skoro celou půlhodinu. Jestli by byl kratší, nebo by k němu vůbec nedošlo. Jestli prostě něčí potřeba předvést se jako frajer, co během pěti minut zvládne obrovský kus práce nevedla k tomu, aby to někdo podstatně dýl spravoval a vytvořil hodně lidem problémy a potíže.
Také by mě zajímalo, kdo rozhodl, že ta první plánovaná přestávka bude tak krátká. Jestli to byl technik, který to pak dělal, jeho šéf, nebo jestli to byl befel z nejvyšších politických kruhů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud chcete přidat neanonymní komentář a nemáte vhodný účet, v poli Komentovat jako vyberte profil Název/Adresa URL a vyplňte svůj oblíbený nick. Některé prohlížeče si toto nastavení dokáží i zapamatovat.