úterý 24. května 2016

Jarní výlety

Tohle jaro jsme si užili pár zajímavých míst.


 O Velikonocích jsme vyrazili do malého skanzenu v Krňovicích kousek od Hradce Králové. Skanzen byl pěkný, ovšem daleko zajímavější byly zajímavě udržované mokřiny kousek od něj.


Ještě během Velikonoc jsme stihli vyrazit do Pekla. Už jsme tam jednou byli, tenkrát jsme vyráželi od Zahrádek, tentokrát jsme to vzali od České Lípy.
Jaro už tu bylo vidět na každém kroku, ať už to byly žáby u skautské studánky nebo koberce bledulí, kvůli kterým jsme tam vlastně jeli.
 Na Housku už jsme se taky kdysi vypravili. Tenkrát to bylo na podzim a také jsme šli Černým údolím, jenom jsme pak na konec obešli celý okruh až k pramenům Pšovky. Na hradě jsme nebyli.
Letos jsme došli k hradu, vzali to ještě kousek až k vyhlídce na Říp, vrátili se kousek zpátky a šli si prohlédnout jeden z nejtajemnějších hradů u nás.
Zpátky jsme se pak vrátili tou cestou, kterou jsme přišli.
Další týden jsme to pak vzali na zámek Stránov, který patřil stejnému majiteli.
Na zámku v Liblici jsme byli poprvé. Zámek je nádherný, je v něm konferenční centrum. Kolem zámku je krásný francouzský park.
Za bránou pak začíná divočina se slatinou loukou. Obě části stojí za podívání.
Vyrazili jsme ale na sv.Žofii, takže jsme jen tak tak nepromokli až na kůži.






Zatím poslední výlet směroval zase směrem za Mělník a do kokořínských pískovců.

V Bludišti už jsme také byli, ale je to docela dávno. Letos jsme si to zopakovali.
Opět se nám tam líbilo, spoust krásných úzkých průlezů a pískovců všude kolem.
Naštěstí se nám tam nikomu nic nestalo a vrátili jsme se ve zdraví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud chcete přidat neanonymní komentář a nemáte vhodný účet, v poli Komentovat jako vyberte profil Název/Adresa URL a vyplňte svůj oblíbený nick. Některé prohlížeče si toto nastavení dokáží i zapamatovat.