neděle 27. prosince 2015

Pohoda Vánoc

Vánoční pohodu si každý představuje jinak. Někdo trvá na bílých, někdo na spoustě zvyků, nás baví courat.

Letos jsme toho stihli poměrně hodně.
 Nejdřív ze všeho jsme vyrazili do skanzenu na Veselém kopci. Vánoce v každé chalupě, dokonce i kapela, co zpívala koledy.
Ovšem dorazili jsme na poslední chvíli, takže jsme dostali slevu na vstupném, ale i tak jsme měli dost času si tam všechno prohlédnout.
Další výlet už byl hlavně přírodní, do Prachovských skal. Moc jsme toho nenachodili, nechtěli jsme někde uklouznout po namoklém pískovci, ale i tak to stálo za to.
Výhled na Trosky byl moc pěkný, Ještěd se prý dá vidět taky, ale na to by muselo vyjít hezčí počasí.
 Výlet na trhy do Norimberka byl už zase typicky vánoční. Už jsme tam pár let nebyli, ale nic se tam za tu dobu nezměnilo. Vládne vánoční nálada, trh je vánoční, všude nabízejí svařák, punč, klobásy, ovocný chleba a spoustu dalších dobrot. Jenom je mi líto, že se musím se svařákem šetřit, aby ze mě stačil vyprchat, než přejedem hranice. To je prostě prokletí řidičů.
Už když jsme tam přijeli poprvé, našel jsem parkoviště, které je skoro úplně v centru a dobře se najde jak při příjezdu, tak i když se k němu vracíme z trhů.

Je ale pravda, že je v těsné blízkosti místní uličky červených luceren. Já za to fakt nemůžu, to nebyl úmysl.

Po návštěvě trhů na Staroměstském náměstí a na náměstí Míru přišel na řadu další vánoční skanzen, tentokrát v Přerově nad Labem.
Tam už jsme předvánočně byli několikrát. Už dříve tam v téhle roční době kvetly růže. Letos zase, o kus jinde, ale bylo jich o to víc.
Velice zajímavé bylo, že polovina skanzenu je ve výstavbě. Až tam pojedeme příště, bude tam několik nových chalup.
 Na Boží hod jsme opět vyrazili do přírody, tentokrát na Kokořínsko, směrem k dolní Liběchovce, kolem Hada a Harfenice. V letošním počasí to byla opravdu moc příjemná procházka.
U Hada jsme potkali rodinu s krásným pejskem, co se jmenoval Arnošt. Dostal kvůli nám hrozně vynadáno, protože se nedokázal nekamarádit.
Hlavy, které jsou okolo Harfenice mi připomínaly jihoamerické památky. Jako bych viděl nějaký tamní chrám.
Poslední výlet byl zase přírodní, v tomto případě do kodského polesí.
Počasí pořád spíš připomíná jaro.
Na výlety je to moc prima.
 Ovšem pro vánoční pohodu je hodně důležité s kým je trávíte. Takováhle společnost je zárukou spokojenosti.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud chcete přidat neanonymní komentář a nemáte vhodný účet, v poli Komentovat jako vyberte profil Název/Adresa URL a vyplňte svůj oblíbený nick. Některé prohlížeče si toto nastavení dokáží i zapamatovat.