úterý 7. dubna 2015

Velikonoční výlety

O Velikonocích jsme vyrazili na výlet dvakrát

Karlovy Vary

Ve Varech jsem byl naposled někdy kolem roku 1990. Od té doby nebyla příležitost, důvod nebo chuť. Takže jsme se vypravili.
Měl jsem trochu problém trefit centrum, přece jen se příjezd do města za čtvrtstoletí poněkud změnil, ale našli jsme docela příjemné a příruční parkoviště.
Lidí tam nebylo moc, ale přece jen před zahájením té pravé sezóny to docela ušlo. Kolonáda prázdně jen vypadá. Jsou tam lidi, ale jsou schovaní za sloupem.
Prameny jsme ochutnávali. Ne všechny a v malém množství. Přece jen měli strach, že by to na nás mohlo zanechat nějaké účinky. Nezanechalo.
Na kolonádě mají v štuku i městský znak. Někomu může připadat, že se lev v prameni topí.
Ovšem ty ostatní štuky jsou nádherné.
Obešli jsme celou lázeňskou oblast, přesvědčili se, že Vřídlo je v provozu, pokračovali ještě kousek dál, ale až k Puppu jsme nedošli.
Takovouhle malebnou budku už jsem dlouho neviděl. Stála by za pečlivou rekonstrukci. Nezkoušel jsem to, ale ten telefon uvnitř vypadal vcelku funkčně.
Výlet měl jednu nevýhodu. Oba jsme měli jasnou představu, že si zajdeme do kavárny nebo cukrárny a tam si dáme velký zmrzlinový pohár. Ač to vypadá divně, podobný podnik jsme nepotkali.

Můžete si prohlédnout celé album.

Lemberk

Druhý výlet směřoval na sever Čech.
Počasí bylo opravdu bláznivé. Z Prahy jsme vyráželi se sněhem. Domluvili jsme se, že jestli bude sněžit ještě u Mladé Boleslavi, obrátíme to a pojedeme domů. Tam krásně svítilo sluníčko, takže jsme pokračovali. Při vjezdu do Liberce začalo zase sněžit, při výjezdu přestalo.
Pak už jsme dorazili k Lemberku a vyšli nahoru.
Jen jsme tam byli, začalo zase sněžit. Naštěstí nabízeli čaj, svařák, zelné placky a štrůdl.
Většinu doby, co jsme byli na prohlídce uvnitř, krásně svítilo sluníčko na jiskřivý čerstvě napadlý sníh.
Jen, co jsme vylezli ven, zase začal padat. Opustili jsme hrad a vrátili se domů do Prahy.

Opět je k dispozici album.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud chcete přidat neanonymní komentář a nemáte vhodný účet, v poli Komentovat jako vyberte profil Název/Adresa URL a vyplňte svůj oblíbený nick. Některé prohlížeče si toto nastavení dokáží i zapamatovat.