pátek 25. prosince 2020

Pusté centrum

 Dnes jsme vyrazili na tradiční božíhodovou procházku Prahou.

Letos byla výrazně jiná než v minulých letech. Potkali jsme minimum lidí.

Původně jsme plánovali dojet tramvají na Národní a projít přes Perštýn, ale nakonec jsme vystoupili už ve Vodičkově, že to vezmeme Františkánskou zahradou.

V pasáži jsme byli sami. Jediná výjimka byla paní, co prodávala zmrzlinu. Tak jsme si každý nabrali dva kopečky a vyrazili lízajíce.

Františkánská zahrada byla také skoro prázdná, potkali jsme tam jen pár lidí, šli by na prstech spočítat, ani nohy by nebylo třeba brát na pomoc. Jungmannovo náměstí okupovalo jen pár lidí, kteří vypadali, že na něco čekají. Perlovka bez lidí, Uhelný trh to samé, jenom občas jsme potkali jednoho, dva lidi. 

Větší skupinka se našla až na Staroměstském náměstí, kde stála dlouhá fronta na Rembrandta. Frontou jsme pronikli do Týnského chrámu. Měli sice zavřeno, ale jesličky vidět bylo.

Pak jsme to ještě prošmejdili Na Františku, u Haštala (tam bylo zavřeno jako vždycky) a u sv.Ducha (tam bylo otevřeno) a vyrazili autobusem domů. U Umprumu jsme nastupovali sami.

Přeju nám všem, aby tenhle bláznivý rok už byl za námi a ten nový byl lepší a veselejší.

Další fotky jsou v albu.


PFka je focená na Libštejně



Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud chcete přidat neanonymní komentář a nemáte vhodný účet, v poli Komentovat jako vyberte profil Název/Adresa URL a vyplňte svůj oblíbený nick. Některé prohlížeče si toto nastavení dokáží i zapamatovat.