pondělí 19. září 2016

Parkování jako policajt

Před mnoha lety jsem napsal miniúvahu na téma parkování v detektivních filmech a seriálech.

Jelikož koukání do zdi skrz televizní obrazovku pořádám nadále, nejsem o mnohé zážitky ochuzen ani nadále.

Nejlepší dvě parkování jsem shlédl v jednom českém seriálu včera.

Akce první. Policajti přijíždějí k nějaké firmě. Do firmy vede vjezd s bránou, brána je otevřená. V prostoru brány je i přes televizní obrazovku patrné snížení obrubníku. Přijíždějící policajt přijede a zanechá auto v takové pozici, že přední polovinou zabírá něco přes půl brány. Za autem mu zbývá prostor asi tak na půl auta, možná na Smarta, víc ne.
Kdyby v dalším ději bylo patrné, že takto umístěné auto zabránilo v útěku nebezpečnému zločinci nebo něco na ten způsob, aspoň by to bylo vtipné, takhle to byla jen ukázka bezohlednosti.

Druhá ukázka proběhla v jednosměrné ulici, kde je zrovna tak místo na zaparkované auto a jeden jízdní pruh. Po jedné straně jsou rodinné domky, po druhé straně možná park, možná domky, to moc vidět nebylo. Přijede auto s policajty, zastaví přímo v ose uličky, auto tam nechají a jdou si do domku popovídat.
Po každé straně auta je přitom tolik místa, že by projel bicykl, možná pomalejší motorka.
Zase žádná akční scéna, klídek, pohoda.

Naproti tomu v Beverly Hills policajt Axel Foley má auto omlácené fest, ale pokud parkuje, parkuje normálně. Ostatní policajti taky.
Asi jinej oddíl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud chcete přidat neanonymní komentář a nemáte vhodný účet, v poli Komentovat jako vyberte profil Název/Adresa URL a vyplňte svůj oblíbený nick. Některé prohlížeče si toto nastavení dokáží i zapamatovat.