středa 25. července 2012

S kočkou na rameně

To se tuhle u nás zastavila dcera a došlo na prohlížení fotek v počítači.
Při té příležitosti se do místnosti dostavily i obě naše kočky a začaly pozorovat, co se děje. Je to jedna z jejich oblíbených činností. Mia je ovšem podnikavější, tak se vydala více do centra dění a našla si krabici, kde jí bude dobře. Náhradou za krabici, jsem ji nabídl vlastní rameno.
Chvíli přemýšlela, zda to má využít, ale asi usoudila, že se tam bude sedět dobře a má příjemný úhel pohledu.
Žena popadla foťák a začala nás fotit.
Kočka musela pouvažovat, zda má být moje rameno konečná stanice, nebo by se odtamtud mohla dostat někam zajímavěji. Koneckonců, skočit mohutným odrazem až nahoru na skříň by nemusel být tak velký problém. Umí to i z nižších míst.
Povšimněte si, že ani naše druhá kočka Mau nezůstala na ocet. Je na svém oblíbeném místě na okně a nechává se drbat. Já stojím jak nalomená sákura. Zkuste chvíli fungovat jako nosič kočky a uvidíte. Není těžká, ale nepostojí.
Ovšem nejlépe je v krabici. Po pořádném užití si pohledu z výšky si každá slušná kočka musí odpočinout a vyhlédnutá krabice je nejlepší.
Dneska jsem se zastavil v obchodě se zvířecími potřebami a koupil rukavici na pročesávání. Ta potvora totiž nesnáší česání kartáčem, ale když si vyžádá ruční drbání, tak kolem létají chlupy v ohromných hejnech. Nějak mi to nedělá úplně dobře, tak chci zkusit citlivější mechanizaci. Uvidím, jak to dopadne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud chcete přidat neanonymní komentář a nemáte vhodný účet, v poli Komentovat jako vyberte profil Název/Adresa URL a vyplňte svůj oblíbený nick. Některé prohlížeče si toto nastavení dokáží i zapamatovat.